Sosyal Sorumluluk

Icetanker hem insanlar hem çevre için güvenli olan bir tutum içersinde çalışmak için gayret eder.Çabalarımız mevcut politika ve uygulamar tarafından destekleniyor ve gelecekte de, aktif şekilde güvenlik ve çevre performansımızı artırmayı uzun dönemli olarak planlıyoruz.
 

Icetanker Enerji Yönetim Projesinin en önemli hedeflerinden biri artan etkinliği olan CO2,NOx ve Sox
emisyonunun azalmasını sağlamaktır.Proje mevcut Icetanker filosunun enerji etkinliğini geliştirmek adına 1 Ocak 2013’te tamamlanmış olacaktır. Bu yönde yapılacak olan eylemler; optimum performans için ana makina ve yardımcıların gerektiği şekilde ayarlanması,gemi performansını analiz ve mürettebata en iyi uygulamaları rehberlik sağlaması için sefer planlaması,direnci azaltmak için pervane ve gövdeleri pürüzsüzleştir, seyir hızının düşürülmesi,gemideki ısıtma ve diğer işletim sistemlerinin daha etkin kullanılması,sefer planlanmasının optimize edilmesi ve verimlilik bilincini artırmak için mürettebat ile birlikte çalışmayı içerir. Eylemlerin plana dökülmesi filonun yakıt tüketimini önemli miktarda azalmasını çoktan sağladı.Geleceğe baktığımızda, artık çizim tahtasında yenilikçi parsel tankeri tasarımları var ve önemli uzun-dönemyakıt verimliliği sunacaklar. Bütün bu çabalara çevre performansını geleştirme dahilindedir.
 
Icetanker olarak emniyet ve kalitenin artırılmasındaki en önemli faktör eğitimdir. Kaptandan stajyere kadar özel değerlendirme programları aracılığıyla ile değerlendirilerek görevleri için gerekli olan niteliklere sahip olup olmadığı tespit edilir. Mürettebat,Icetanker’ın titiz prosedürlerini yerine getirmek, gemiyi en iyi şekilde yönetecek şekilde ve liderlik eğitimi alarak donatılmıştır. Öğrenciler en iyi denizcilik okullarından titiz çalışmalar sonucunda yetkinlikleri kimayasal tanker parsel taşımacılığı taleplerini en iyi karşılayacak şekilde seçilir. Eğitim hem denizde hem de karada devam eden bir süreçtir, kazaları en aza indirgemek ve Icetanker’deki performansı artırmak için yapılır